Pagina's

vrijdag 13 april 2012

Ik eet mijn kip graag vegetarisch

Ondanks dat dit plaatje hierboven een grap is meen ik het wel echt. Ik ben/was vegetariër. Het klinkt heel vaag, dat weet ik. Maar heb een paar jaar geleden helemaal geen vlees gegeten, en het afgelopen jaar ook niet. Nu eet ik eigenlijk ook geen vlees, maar ik ben ook niet echt vegetariër. Ik denk niet dat er iemand is die dit begrijpt haha. Ik vind in ieder geval het vegetarische 'vlees' gewoon erg lekker en soms ander normaal vlees ook (ik eet wel eens salami...).

Waarom ik geen vlees at? Niet omdat ik het zo zielig vind voor dieren. Het is sneu voor dieren, dat vind ik ook wel, maar ik vind het vooral sneu als er kippen zijn die niet meer dan 1 vierkante meter moeten delen met z'n 10-en of iets als dat. DAT vind ik niet kunnen. Dus geen 'gewone' of 'scharrel'-eieren (scharrel is iets beter, maar biologisch het best). Ook eet ik het liefst biologisch vlees. Soms kan het niet want het is uiteraard duurder dan normaal vlees, maar ik eet bijna geen gewoon vlees. Ik vind het niet of minder zielig voor dieren als ze een goed leven hebben gehad.

Wat vind jij? Zielig of boeit het je niet? En denk je ook niet dat het beter is om biologisch vlees te kopen? Die dieren hebben ten minste nog überhaupt een leven gehad... Vraag anders eens aan je ouders of ze biologisch vlees willen kopen. Als het niet kan (voor sommigen is het te duur etc.) is het uiteraard ook niet erg: but try it! 

2 opmerkingen:

  1. hee isabel! super leuke blog! ook erg leuk artikel dit weer. zullen we elkaar volgen? mijn blog is www.xxtherese.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik heb het 1 zomer vol gehouden geen vlees te eten , en dit ging best goed maar ik miste het gewoon te erg, het ging mis toen ik in de McDonalds stond

    BeantwoordenVerwijderen