Pagina's

donderdag 12 april 2012

(2) Creatieve ideetjes!

Oeh la DIY! Soms heb ik echt een DIY-bui, om het zo maar even te noemen. Muziek aan (lang leve YouTube) en in wat tijdschriften bladeren voor ideetjes. En dan uiteraard nog maken! Hieronder heb ik één paar leuke ideetjes uitgeschreven. Mail mij ook vooral met een foto als je het hebt gemaakt!

Telefoonhoesje
Altijd handig natuurlijk! Want je zult niet de eerste zijn die haar mobiel weer eens laat vallen. Met een telefoonhoesje is dit opgelost. En aangezien je hier nog een hele leuke van kunt maken ook is dat uiteraard helemaal ideaal!

Vilt (ongeveer 8 bij 30 cm), versiersels (lintjes, andere kleuren vilt...), naald en draad (of naaimachine, textiellijm) knoopje of klittenband voor eventuele sluiting, (kartel)schaar.
LEES EERST DE INFO EVEN DOOR VOORDAT JE BEGINT: DAT IS HANDIG.
1 Knip het vaalt op maat. Dit is afhankelijk van de grootte van het voorwerp waar jij een hoesje voor maakt. Zorg dat het hoesje twee keer de lengte is (dat je 'm dus dubbel kunt vouwen) en dat 'ie even breed is. Zorg wel dat je iets extra ruimte over hebt.
2 Vouw het vilt dubbel en zorg dat je mobiel er dus in past! Dan maak je de randjes vast met naald en draad (moet je wel netjes kunnen naaien), de naaimachine of (zonder randjes!) speciale textiellijm.
3 Knip het andere vilt uit en naai/plak de overige versiersels erop. En klaar is je hoesje! Lees nu verder vanaf stap 4 voor een hoesje MET sluiting.
4.1 Hiervoor heb je dus nog een keer de helft van de lengte van je mobiel nodig. Dit moet je dus al voorbereiden nog voor stap 1. Uiteindelijk heb je dus 2,5 keer de lengte en 1x de breedte van je mobiel nodig. Hier kun je alvast rekening mee houden.
4.2 Dit is een alternatief voor 4.1. Je kunt ook een drukknoopje of een stuk klittenband gebruiken om je hoesje dicht te maken. Die hoef je dus alleen maar vast te maken op een goede hoogte (zorg dat ze elkaar kunnen raken :P) en klaar is je hoesje!
5 Doe stap 2 en 3 en vouw het bovenste randje om: tadaa! Je eigen, zelfgemaakte telefoonhoesje! (doet het ook leuk als cadeautje).

(Natuurlijke) scrubOf ie natuurlijk is kun je zelf kiezen: deze heerlijke scrub! Scrubben is goed voor je huid en het is natuurlijk enorm leuk om te maken.

Zoete scrub: suiker, olijfolie en eventueel essentiële olie.
Zoute scrub: (zee)zout, olijfolie en eventueel essentiële olie

1 Je maakt de zoute en de zoete scrub eigenlijk hetzelfde. Je doet de ingrediënten bij elkaar. Voor 1 scrubbeurt heb je ongeveer 1 kopje suiker/zout, een half kopje olijfolie en een paar druppels essentiële oliën nodig. Voor twee beurten (of samen met je vriendin) heb je dat 2x zoveel nodig.
2 Mix de ingrediënten goed door elkaar een bewaar ze in de ijskast. Gebruik een goed schoongemaakt potje want je wilt niet dat je scrub gaat schimmelen (brr...) Je kunt de scrub ook niet langer dan een week bewaren.

TIP: Doe een beetje van de scrub in de deksel en neem dat mee onder de douche. Zo voorkom je dat er water in je scrub komt!
1 opmerking: